Mange af jer ved, at jeg er i gang med den helt store renovering af en gammel københavnerlejlighed. I øjeblikket er alt fokus på, at få mit køkken færdig. Efter jeg lagde et billede på Instagram af mit hvide køkkengulv, så har der været en stor interesse i fremgangsmåde og materialer. Derfor har jeg lavet dette indlæg til de af jer, som selv går med tanker om at male sit gulv hvidt. 

Da jeg overtog lejligheden lå der et gråt linoleumsgulv i køkkenet. Det var ret praktisk og egentlig ganske pænt. Jeg blev dog alligevel enig med mig selv om, at der skulle noget lyst ind i rummet. Dels for at lysne op og få rummet til at syne større. Inden jeg nåede til den beslutning var jeg både omkring et gråt flisegulv og et betongulv med lak. Betongulvet drømmer jeg stadig om, men det forebliver et ønske til en ny bolig. Jeg var ret usikker på om det ville være et mindre klog valg, at vælge et hvidt gulv i et køkken. Jeg forhørte mig på kryds og tværs hos mine veninder, som har haft et hvidt gulv.  Efter deres anbefalinger og råd endte jeg altså med at male det gamle plankegulv hvidt. 


Det gamle linoleumsgulv har ligget der i mange år, og det krævede derfor også lidt flere kræfter og muskler end forventet for, at få det af. Da vi endelig fik det af skulle limen fjernes. Fremgangsmåden var at sidde med et varmejern og skubbe limen langsomt af. Det kræver tålmodighed og massere af timer, men af kom det altså. Min far besluttede at slibe gulvet for, at få overfladen helt jævn og fjerne alle resterne fra det gamle gulv. Efter slibningen og grundig rengøring var det de helt rå gulvbrædder, som stod klar til at blive malet. 

Min lokale farvehandler havde allerede advaret mig på forhånd. Det kræver tålmodighed at male et gammelt gulv. Det kræver flere døgn for malingen at gennemhærde. Jeg malede mit gulv over tre dage. Først efter tredje maling kunne jeg se, at gulvet så småt var gennemhærdet. Det tager yderligere 2-3 uger for at gulvet er gennemtørt. Hvis du er forsigtig kan du dog sagtens gå på gulvet, når den sidste omgang maling er tør. 

Jeg har fulgt denne guide, hvor der både er link til de bestemte materialer og guide til dit ubehandlet eller behandlet trægulv. Jeg er blevet utrolig glad for resultatet!
Held og lykke med projektet, hvis du også har planer om at male dit gulv. 

0 comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *